trivia
Het afgebeelde gebouw is eind 19e-eeuws. In het gebouw bevonden zich machines voor houtbewerking. Aandrijving geschiedde door een immens rad van 3,74 m breed bij een diameter van 8,5 m. Er waren maar liefst tien lossluizen in de Niers. Na 1926, toen men op elektriciteit overging, werden de waterwerken gesloopt. Slechts wat puin bleef in het rivierbed achter. Het molengebouw brandde in 1929 uit, maar bestaat in gewijzigde vorm nog steeds. Oorspronkelijk bevond zich ter plaatse onder andere een graanmolen.

-----

Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant, 16-10-1926
In aanbouw zijnde molen Ingestort.
Gisternacht is de in aanbouw zijnde 'Gennepermolen', van den heer LAmers uit Milsbeek, grootendeels ingestort. De oorzaak is vermoedelijk het wegspoelen van de kalk tusschen de steenen, tengevolge van den zwaren tegenval der laatste dagen.


Op de fabriek voor houtbewerking (meubels) Gennepermolen van C.R. Steinmann is tussen 1953 en 1955 een uitkijkpost (luchtwachtpost) van het Korps Luchtwacht Dienst (KLD) op het dak gebouwd, met postnummer 8I2 (postnaam Gennep). Het doel was het waarnemen van laagvliegende vliegtuigen - het is dan de tijd van de Koude Oorlog. De heer J.A. Cornelissen uit Gennep was rond 1956 postcommandant van deze luchtwachtpost. Een van de luchtwachters vanaf 1958 was Tom Deschamps, eind jaren 1960 is Hentje Bongers postcommandant. In 1964 is het KLD hier opgeheven en is de functie als luchtwachtpost komen te vervallen.

Informatie van Sandra van Lochem, 19 juni 2012