trivia

In 1909 werd een Fransen buitenroede gestoken met een lengte van 26 m.
In 1911 werd een Fransen binnenroede gestoken met een lengte van 26 m.
-----

De molen is rond 1880 gebouwd voor de kasteelheer van Well (ook eerder waren er in Well molens). Hij was sinds ongeveer 1910 in het bezit van de molenaarsfamilie Vink (uit welke familie zich later een zoon vestigde op de Gennepper molen in Einhoven en een andere zoon op die in Berlicum).
Toon Vink, de molenaar in Well die zijn molen neergehaald zag worden door gericht granaatvuur, schreef na de oorlog een "in memoriam" (in versvorm) op de molen.

In het boek "Well en Wee van een kasteeldorp in Noord Limburg" door Th.W.J Driessen (ISBN 90 70285 18 5) is enige informatie over deze molen te vinden.
G.O.W. Vullings, 25 juni 2007
-----

Eigenlijk is deze molen nog een restant. De ingangen voor en achter zijn er nog en de ronde ruimte in de belt is nog over.
Op de site www.archiefwell.nl staan mooie foto's van de molen en ook van Huize Molenberg van na de oorlog.
André Simons, 7 okt. 2011.
-----

I.v.m. een expositie over de molens van Well (L) kwamen wij bij speurwerk molens tegen gebouwd door molenmakers Wijnhoven (Jan/Johannes en Martin/Martinus Hubertus) uit Venray. Zij werkten vaak samen met metselaar Grad Poels. Vooral de typisch wit geschilderde band om de molen, deuren en ramen (biezen) schijnt een keurmerk te zijn van de Wijnhovens.
Zelf bemaalde ik de Sint Petrusmolen in Venray uit 1856 van 1980 tot 1990 en keek vaak naar deze witte versiering.
Bij het bovengenoemde onderzoek blijkt dat een Wijnhoven ook de molen van Vink (Well) heeft gebouwd in 1881 en ook weer versierd met wit.
J.J.S.L. Schoenmakers, 18 okt. 2014.