bouwjaar
onderbouw 1859
bestemming

Binnenkort het malen van mosterd

molenmaker
Fa. Groot Roessink, Voorst (2002)
voorganger
omwentelingen
geschiedenis

Deze molen bestaat in zijn huidige gedaante pas sinds 2002. Daarvoor stond hier een, op een achtkante onderbouw geplaatste, een ronde stenen molen. Deze was opvolger van een houten achtkanter en in 1859 als run- en korenmolen gebouwd.
Na in 1933 te zijn onttakeld, volgden in 1938 verwijdering van de stelling en in 1965 - toen eigenlijk al onbegrijpelijk - sloop van kap en stenen bovenbouw. De achtkante onderbouw bleef evenwel staan.

Nadat diverse herbouwplannen vanwege de kosten waren mislukt, boekte men tenslotte in de 21ste eeuw succes: de molen zou worden herbouwd, evenwel als houten achtkant en niet als ronde stenen bovenkruier (zoals de directe voorganger). 
Begin 2001 zette men de onderbouw rondom in de steigers, vervolgens werd de stelling aangebracht, op 15 oktober 2001 achtkant en in maart 2002 kap en gevlucht.

Onder de stelling is kantoor en woonruimte, vandaar dat betreden van de molen nog altijd alleen via een lange trap buitenom gebeurt. Binnenwerk kreeg de molen bij de bouw niet, alleen werd het bovenwiel van kamgaten voorzien. 

De molen draaide sindsdien zeer regelmatig en vormt met de eveneens aan het begin van de 21ste eeuw gereconstrueerde molen "De Weert" een enorme verrijking voor het stadsbeeld van Meppel.

In oktober 2016 werd de deels vergane schaliënbedekking van de kap vervangen door houten platen met EPDM.

Anno 2014 ontstonden de eerste serieuze plannen om deze molen in te richten als mosterdmolen. In 2017 was men volop daarmee bezig en werkte langzaam naar een goed resultaat toe.
Op 20 december 2021 werd een koppel mosterdstenen de molen ingetakeld. Dat deze molen mosterd zal malen lijkt een kwestie van tijd.